Craciun pentru fiecare suflet

Marti, 15 decembrie, de la ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului, Grupul ,,Katharsis” si Corul Episcopiei Caransebesului vor sustine concertul intitulat generic ,,Craciun pentru fiecare suflet”. Intrarea la concert este libera.

Formatile corale il vor insoti pe Prea Sfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, care raspunde astfel invitatiei Prea Sfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

La spectacolul ,,Craciun pentru fiecare suflet", participa Grupul Katharsis, Corul Episcopiei Caransebesului si un grup de tineri muzicieni, virtuozi ai instrumentelor.

In organizarea spectacolului, Episcopia Caransebesului a fost ajutata de Liceul de Arta Sabin Pautza din Resita. Spectacolul va avea trei parti:

Colinde bizantine si pricesne la Nasterea Domnului in interpretarea Grupului Katharsis al Episcopiei Caransebesului;
Corul Episcopiei Caransebesului, care va interpreata colinde culese si armonizate de mari compozitori romani;
Florilegiu de muzica instrumentala si vocala de Craciun, in interpretarea unui grup de profesori si elevi de la Liceul de Arta din Resita

Mentionam si faptul ca Episcopia Severinului si Strehaiei a pregatit pentru credinciosii care asteapta cu bucurie si pace venirea in lume a Mantuitorului, mai multe concerte de colinde ale corului ,,Kinonia” al Eparhiei, sub genericul ,,Colindul sfant si bun”.

Astfel, vineri, 18 decembrie, concertul ,,Colindul sfant si bun” va fi sustinut la Marasesti (jud. Mehedinti), sambata 19 decembrie la Drobeta Turnu Severin iar duminica 20 decembrie la Caransebes.

Aceste manifestari ne incarca sufletul de o negraita bucurie duhovniceasca pentru ca Sarbatoarea Nasterii Domnului reprezinta implinirea fagaduintelor si nadejdilor pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor de la inceput, ca indemn de calauza pe drumul ce duce spre mantuire.

Sursa:episcopiaseverinului.ro

.

15 Decembrie 2009

Vizualizari: 297

Voteaza:

Craciun pentru fiecare suflet 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE