Credinciosii mehedinteni vor primi Lumina din Lumina lui Hristos

Credinciosii sunt asteptati sa participe la slujba de Inviere ce va fi oficiata la miezul noptii de sambata spre duminca in toate bisericile din Mehedinti.

La Catedrala Episcopala, slujba va fi oficiata de Prea Sfintitul Episcop Nicodim, care va darui credinciosilor Lumina din Lumina lui Hristos. Sfanta Lumina de la Ierusalim va fi adusa de o delegatie de preoti de la Centrul Eparhial de la Bucuresti la Catedrala Episcopala in jurul orei 23.00. De asemenea, preotii din municipiul severinean vor primi Sfanta Lumina pe care o vor darui credinciosilor la Slujba de Inviere.

La Catedrala Episcopala, in cadrul slujbei de Inviere, Prea Sfintia Sa va da citire cuvantului pastoral de Inviere. Acesta a fost transmis din timp tuturor bisericilor si manastirilor din Mehedinti si se va citi, potrivit randuielii bisericesti, in toate lacasurile de cult din judet.

Cei care, din binecuvantate pricini, nu pot participa la Slujba de Inviere, au bucuria de a o asculta in transmisiune directa la postul de radio Lumina. Raspunsurile la strana vor fi date de catre membrii corului ,,Kinonia” al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Slujba de Inviere este unul dintre cele mai asteptate momente pentru toti oamenii, Invierea lui Hristos fiind temelia credintei noastre.

De Inviere, credinciosii vin la Sfanta Biserica pentru a lua Lumina din Lumina lui Hristos dar si paine binecuvantata numita ,,pasti".

Sursa: episcopiaseverinului.ro

22 Aprilie 2011

Vizualizari: 517

Voteaza:

Credinciosii mehedinteni vor primi Lumina din Lumina lui Hristos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE