Crestina iraniana condamnata la moarte

Reyhaneh Jabbari a fost condamnată la moarte prin spânzurare de către Tribunalul Suprem Islamic Iranian, sub acuzația înjunghierii unui oficial guvernamental. Însă, autorităţile iraniene nu mărturisesc tot adevărul.

De câteva săptămâni, o creştină aparținând Bisericii Caldeene din Iran se află într-o situație disperată. Reyhaneh Jabbari a fost condamnată la moarte prin spânzurare de către Tribunalul Suprem Islamic Iranian, sub acuzația înjunghierii unui oficial guvernamental. Însă, autorităţile iraniene nu mărturisesc tot adevărul.

Mai mulţi martori recunoscuţi şi validaţi de instituţiile mondiale de protejare a drepturilor omului aduc dovezi asupra faptului că tânăra de 19 ani a fost răpită, timp de mai multe luni, de către un ofiţer din Ministerul Iranian de Informaţii.

Violată şi drogată, Reyhaneh Jabbari a reuşit să înjunghie pe agresor şi să fugă. Ea a avut drept de azil în cadrul Bisericii Caldeene, până în luna septembrie a anului 2014. Într-un atac de noapte, atât ea, cât şi alţi creştini au fost răpiţi şi predaţi oficialităţilor iraniene.

În prezent, mai multe asociaţii umanitare mondiale fac presiuni asupra guvernului din Iran pentru amânarea pedepsei cu moartea şi rejudecarea procesului.

Nicolae Pintilie
Sursa: doxologia.ro

.

10 Octombrie 2014

Vizualizari: 180

Voteaza:

Crestina iraniana condamnata la moarte 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE