Crestinii din parohia Nagoya-Osaka se pregatesc pentru evacuare

Situatia fara precedent creata de multiplele cataclisme naturale si radiatii nucleare au declansat o situatie de urgenta in Japonia. Caderea infrastructurii in mare parte din nord estul Japoniei, a condus la evacuarea a aproape un milion de locuitori spre vestul Japoniei. Dupa cum ne-a relatat parintele doctor Cristian Gheorghiu „Se poate observa ca resursele sunt limitate. Desi exista o educatie serioasa cu privire la cutremure sau alte cataclisme naturale, in privinta aspectului radioactiv exista multa ignoranta. Informatiile sunt contradictorii”.

Preacucernicia Sa ne-a mai explicat faptul ca „Guvernele si expertii straini incearca sa arate gravitatea situatiei printr-o analiza stiintifica, cautand sa-si recheme cetatenii lor, pe cand guvernul japonez incearca sa minimalizeze consecintele, spre a nu crea panica sau o migratie masiva a locuitorilor sai din zonele calamitate. Populatia Japoniei este numeroasa, iar consecintele suferintei asemenea. In aceste conditii, urgent ii rugam pe conationalii nostri, ca, spre binele lor sa nu calatoreasca spre Japonia cel putin pana cand situatia se va stabiliza cumva”.

De asemenea, „Centrul Misionar Roman si parohia Nagoya-Osaka isi suspenda temporar activitatea pe o perioada indefinita. Structura locurilor de rugaciune publice pe care le folosim, cat si situatia generala nu prezinta momentan incredere, de aceea trebuie sa luam hotarari responsabile cu judecata rationala spre a preveni orice potentiala periclitarea a credinciosilor nostri. Ne rugam cu smerenie spre inteleptire”, a incheiat parintele doctor Cristian Gheorghiu.

Sursa: basilica.ro

.

16 Martie 2011

Vizualizari: 401

Voteaza:

Crestinii din parohia Nagoya-Osaka se pregatesc pentru evacuare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE