Cu o lumanare la mormantul Maicii Benedicta - Zoe Dumitrescu-Busulenga

Duminica, 19 mai 2013, la ora 12.00, la Manastirea Putna, dupa Sfanta Liturghie, va avea loc slujba Parastasului de sapte ani pentru Zoe Dumitrescu-Busulenga - Maica Benedicta.

Sunt asteptati sa participe toti cei care vor dori sa aprinda o lumanare la mormantul marii profesoare.

La sapte ani de la despartirea de academicianul Zoe Dumitrescu-Busulenga - Maica Benedicta, parastasul va urma celui de-al saptelea colocviu care o omagiaza. Organizat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, de catre Fundatia "Credinta si creatie. Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga - Maica Benedicta”, colocviul se desfasoara in perioada 16-19 mai la Manastirea Putna. Temele acestei editii sunt Pedagogia modelelor, avand in centru personalitatea Maicii Benedicta, si Padurea, ambient decisiv si metafora primordiala, aflata in continuarea temei de anul trecut, Muntele - metafora fundamentala. Relief concret si ascensiune spirituala.

Deschiderea colocviului are loc joi, 16 mai, ora 16.00, in prezenta Inaltpreasfintitului Pimen. Sambata, 18 mai, va fi lansat numarul sase al Caietelor de la Putna, cuprinzand comunicarile colocviului din anul 2012, si doua ample volume de interviuri si dialoguri ale Maicii Benedicta: "Credinte, marturii, invataminte”, ingrijita de scriitorul Grigore Ilisei, si "Sa nu pierdem verticala”, ingrijita de vietuitorii manastirii. Volumele sunt elocvente pentru forta cuvantului prin care ea a format generatii de studenti la Litere, dar si multi de intelectuali aflati in cautarea adevarurilor profunde.

.
Pe aceeaşi temă

17 Mai 2013

Vizualizari: 731

Voteaza:

Cu o lumanare la mormantul Maicii Benedicta - Zoe Dumitrescu-Busulenga 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE