Curs despre traditii si obiceiuri crestine de Florii si de Sfintele Pasti

Marti, 5 aprilie a.c., in Sala „Episcop Melchisedec Stefanescu” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a avut loc sustinerea unui curs despre traditiile romanesti si crestine la Sarbatoarea Floriilor si la Praznicul Invierii Domnului.

Invitata sa conferentieze a fost dr. etnograf Angela Olariu, coordonatoarea Sectorului Traditii din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Intalnirea a fost organizata de catre Departamentul de Teologie din cadrul Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, in colaborare cu Sectorul invatamant si activitati cu tineretul din cadrul Centrului Eparhial al Dunarii de Jos.

La eveniment au participat slujitori din administratia eparhiala, ppcc. parinti protoierei insotiti de preotii misionari din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, studenti si masteranzi teologi, precum si elevi ai Seminarului Teologic „Sfantul Apostol Andrei” din Galati.

Chiriarhul Dunarii de Jos, prezent la eveniment, a felicitat pe toti cei care s-au implicat in organizarea acestui curs. Acest lucru este deosebit de important pentru activitatea spiritual-culturala de la Dunarea de Jos, in contextul unei secularizari puternice, in care traditiile si obiceiurile strabune sunt uitate sau inlaturate.

In cadrul intalnirii s-a prezentat un film documentar despre traditiile si obiceiurile poporului roman la Duminica Floriilor si Invierea Domnului.

De asemenea, la ceas de priveghere, doamna dr. etnograf Angela Olariu a conferentiat pe aceeasi tema, in cadrul intalnirii organizate de Centrul de Studii Interdisciplinare „Sfantul Ioan Damaschin” din cadrul Centrul Eparhial al Dunarii de Jos.

Sursa: edj.ro
 

06 Aprilie 2011

Vizualizari: 697

Voteaza:

Curs despre traditii si obiceiuri crestine de Florii si de Sfintele Pasti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE