Curs de muzica psaltica la Sibiu

Cursul de muzică psaltică își propune să inițieze pe cei interesați în notația muzicală și tehnica psalmodierii bizantine. Scopul mai amplu este acela de a crea un cor de muzică psaltică de copii și tineri în Sibiu.

În cadrul deschiderii de miercuri, 5 octombrie 2016, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, sala 33, ora 17.00, se va hotărî grupele și orarul cursului în funcție de numărul, vârsta și disponibilitatea participanților.

Important este că pe lângă cursul de muzică propriu-zis se va organiza un weekend intensiv la Păltiniș și o tabără de muzică la vară. Experiența practică și vizitele vor familiariza cursanții cu diferitele moduri și locuri în care se cântă această muzică.

Programul anual poate arăta așa: primul trimestru va avea la punct culminant colindele tradiționale de Crăciun, în al doilea trimestru ne concentrăm pe cântările legate de sărbătoarea Paștilor, iar în trmestrul al treilea exersăm melodii populare vechi transmise în notație psaltică. Vara vom organiza o săptămână de curs intensiv și voie bună într-un loc potrivit activităților pentru tineret.

Detalii despre curs puteți solicita diaconilor Alexandru Ioniță și Marius Tofan la 0743006806; contact@dia-logos.ro

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

28 Septembrie 2016

Vizualizari: 138

Voteaza:

Curs de muzica psaltica la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE