Curs de pictura pe sticla in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In cadrul programelor dedicate Sfantului Apostol Andrei, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in data de 19 noiembrie a.c., la biserica „Sfintii Martiri Brancoveni“ din Galati a avut loc un curs de pictura bisericeasca pe sticla.



Cursurile s-au adresat copiilor din clasele V-VIII ale Scolii Gimnaziale Nr. 5, participanti la programul catehetic „Hristos impartasit copiilor“.

Acestea au debutat in urma cu trei saptamani si au fost coordonate de doamna Georgiana Pasnicu, conservator - restaurator in cadrul Departamentului Cultural, Editura si Patrimoniu religios al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Prin aceste cursuri au fost completate si aprofundate informatiile privind icoana pe sticla, copiii avand posibilitatea de a parcurge toate etapele practice, intregite de cele teoretice, ale unei icoane care isi are originea in traditia romaneasca.

In perioada sarbatorilor Nasterii Domnului, lucrarile realizate vor fi vernisate in cadrul unei expozitii de grup, care va insuma mai multe teme iconografice, precum: „Iisus Hristos cu vita-de-vie“, „Sfinti Imparati Constantin si Elena“ si „Maica Domnului cu Pruncul“.

Sursa: edj.ro

.

20 Noiembrie 2013

Vizualizari: 619

Voteaza:

Curs de pictura pe sticla in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE