Curs de spiritualitate ortodoxa la Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In data de 18 februarie a.c., la Galati a avut loc deschiderea oficiala a cursurilor teologice universitare din semestrul al II-lea.

Evenimentul a debutat la Catedrala arhiepiscopala unde Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a oficiat Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi din administratia eparhiala.

La momentul liturgic cuvenit au fost savarsite rugaciuni de multumire pentru cei 24 de ani de cand Inaltpreasfintia Sa a fost hirotonit intru arhiereu.

La final a fost savarsit parastasul pentru inaintasii in tronul arhieresc de la Dunarea de Jos si pentru ctitorii Catedralei Arhiepiscopale.

In sala „Episcop Melchisedec Stefanescu“ a Centrului Eparhial a avut loc deschiderea oficiala a cursurilor teologice universitare din semestrul al II-lea.

Cu acest prilej, in contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Biosericii Ortodoxe Romane a anului 2014 ca An omagial euharistic, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos a sustinut un curs de spiritualitate ortodoxa despre importanta Sfintelor Taine ale Spovedaniei si Impartsaniei in viata oricarui crestin.

La eveniment au participat preoti profesori din invatamantul teologic, profesori de religie, studenti si tineri masteranzi.

Sursa: edj.ro

.

25 Februarie 2014

Vizualizari: 175

Voteaza:

Curs de spiritualitate ortodoxa la Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE