Cursuri preotesti in Capitala

Cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie vor avea loc în perioada 1 – 14 iulie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală. Vor participa clericii din Arhiepiscopia Bucureştilor și eparhiile arondate facultății bucureștene care îndeplinesc condiţiile regulamentare pentru înscriere. Cursurile sunt susținute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, informează TRINITAS TV.

Seria de cursuri se va finaliza prin 2 examene, în urma cărora se vor acorda gradul de definitivat și gradul al II-lea.

Pentru gradul definitiv s-au înscris preoţii care s-au titularizat prin examenul de capacitate şi de la data numirii pe post au activat minim doi ani.

Cei înscriși trebuie să îndeplinească și alte condiţii, care sunt afișate pe site-ul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preoții cursanți trebuie să dovedească o activitate fructuoasă la parohie, să participe la activităţile cultural-misionare ale protopopiatului și la seria de conferinţe pastoral-misionare și administrative. De asemenea, ei au și datoria să publice studii, articole și predici în numeroasele publicații ale Patriarhiei Române.

Pentru gradul al II-lea s-au înscris preoţii care au minim 4 ani de la promovarea examenului pentru obţinerea definitivatului în preoţie.

Aceste grade profesionale ajută preoţii ca să se transfere în posturi superioare sau să candideze pe posturile vacante de la parohiile de grad superior sau de la parohiile din oraşe.

Sursa: basilica.ro

.

01 Iulie 2015

Vizualizari: 115

Voteaza:

Cursuri preotesti in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE