Cursuri preotesti in Mitropolia Ardealului

La Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au început astăzi, 16 septembrie, cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie. La aceste cursuri sunt înscrişi preoţi din toate eparhiile Mitropoliei Ardealului, iar în cele 10 zile vor participa şi la un program liturgic la capela facultăţii.

Deschiderea cursurilor a fost precedată de un Te Deum oficiat de Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului în capela instituţiei. La slujba religioasă a fost prezent Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar în soborul slujitor au făcut parte decanul facultăţii, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel şi vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea. După Te Deum, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a urat bun-venit preoţilor şi a subliniat importanţa unor astfel de cursuri pentru perfecţionare.

Cursurile de la Sibiu sunt organizate de centrul mitropolitan, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”. Mai mulţi profesori de la instituţia de învăţământ teologic vor susţine cursurile din cele două săptămâni, conform programei aprobate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

17 Septembrie 2015

Vizualizari: 97

Voteaza:

Cursuri preotesti in Mitropolia Ardealului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE