Cursuri teologice si metodice pentru profesorii de la Seminarul Teologic din Galati

Cursuri teologice si metodice pentru profesorii de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galati

Sectorul cultural-invatamant si activitati cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos organizeaza in perioada 10 - 11 septembrie a.c. un program de cursuri teologice si metodice pentru profesorii de la Seminarul Teologic „Sfantul Apostol Andrei“ din Galati.

Evenimentul este gazduit de Asezamantul Eparhial „Sfantul Vasile cel Mare“ din Galati in Capela caruia, in cursul acestei dimineti a fost savarsita Sfanta Liturghie. La slujba oficiata de ppcc. profesori ai Seminarului galatean a asistat si Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian Craciun al Dunarii de Jos, impreuna cu copiii, maicile si personalul laic deservent ai acestei institutii.

La finalul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintia Sa, impreuna cu parintii profesori invitati au vizitat salile de curs, cantina si biblioteca Asezamantului, dupa care Chiriarhul Dunarii de Jos a prezidat lucrarile propriu-zise.

In cadrul acestora, pc pr. director Costel Bulgaru a prezentat activitatea Seminarului Teologic din anul scolar precedent, iar pc. cosilier pentru invatamant si activitati cu tineretul, pr. Lucian Petroaia a abordat tema de reflectie intitulata „Seminarul Teologic, scoala a Bisericii, intre Arhiepiscopia Dunarii de Jos, Inspectoratul scolar si societatea actuala“.

De asemenea, au fost analizate diferite aspecte privind atat prestatia teologica, slujirea si tinuta liturgica a preotilor din invatamantul seminarial, cat si familia acestora, ca model pentru tinerii teologi.

In data de 11 septembrie a.c., la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galati s-a desfasurat cea de a doua parte a programului de cursuri teologice si metodice pentru profesorii din invatamantul seminarial, lucrarile fiind prezidate si in aceasta zi de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos.

Obiectivele principale ale acestor dezbateri le-au constituit pregatirea in condiții optime a salilor de curs si a celorlalte spații pentru primirea tinerilor elevi seminaristi la inceput de an nou scolar, modalitatea in care continutul teologic si stiintific al orelor de curs poate fi amplificat, dar si identificarea de metode sau practici pedagogice folosite de profesori in cadrul procesului instructiv-educativ.

In cadrul lucrarilor, pc pr. prof. Ninel Tugui a sustinut un referat teologic privind activitatea profesorului de seminar la catedra, relatia acestuia cu elevii si slujirea la Sf. Altar, iar prof. Ana Tunaru a prezentat „Lectia – intre ideal si realizare. O analiza obiectiva asupra deficientelor intalnite in activitatea didactica“.

O alta problematica luata in discutie a constituit-o prezenta si rolul profesorului laic in invatamantul teologic seminarial, precum si implicarea acestuia in diferitele activitati didactice si extracurriculare.

La consfatuire a participat si prof. metodist Octavian Patrascu, inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean din Galati.

Sursa: edj.ro

.

11 Septembrie 2012

Vizualizari: 952

Voteaza:

Cursuri teologice si metodice pentru profesorii de la Seminarul Teologic din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

seminar teologic galati

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE