Cuviosul Ioan Iacob de la Neamt sarbatorit pentru prima data in Patriarhia Ieusalimului

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț a fost sărbătorit miercuri, 10 august 2016 (28 iulie pe stil vechi), în Patriarhia Ierusalimului pentru prima oară de la proclamarea oficială a canonizării sale (31 ianuarie 2016).

Cu prilejul sărbătorii cuviosului român originar din Botoșani, astăzi, la Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Hozeva (unde se află sfintele sale moaşte), Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Alături de Preafericirea Sa au slujit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Isihie, Mitropolit de Capotoliada, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioachim din Patriarhia Ierusalimului, ne-a informat părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Din soborul slujitor a făcut parte și părintele protosinghel Ioan Meiu, slujitor la biserica Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim.

În cuvântul său, Patriarhul Ierusalimului a evidenţiat personalitatea Cuviosului Ioan Iacob de la Neamţ, a precizat pentru Radio Trinitas părintele protosinghel Ioan Meiu.
Cuviosul Ioan Iacob de la Neamţ este unul dintre sfinţii români contemporani. El s-a nevoit timp de 24 de ani în Țara Sfântă, atât pe Valea Iordanului, cât și în pustiul Hozeva. Biserica noastră l-a canonizat în anul 1992, cu data de prăznuire în 5 august. În Patriarhia Iersusalimului Sfântul Ioan Iacob este sărbătorit în data de 28 iulie.

Andrei Pau
Sursa: basilica.ro
 

11 August 2016

Vizualizari: 86

Voteaza:

Cuviosul Ioan Iacob de la Neamt sarbatorit pentru prima data in Patriarhia Ieusalimului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE