De Buna Vestire, PF Daniel in Dobrogea Sfantului Apostol Andrei

Comunicat de presa

De Buna Vestire,

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane,

in Dobrogea Sfantului Apostol Andrei

Incepand de maine, 25 martie, Preasfintitul Visarion este Episcop al Episcopiei Tulcii. Intronizarea va avea loc in cadrul Sfintei Liturghii oficiata de catre Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu un sobor de arhierei preoti si diaconi. Este prima vizita in Dobrogea a Prefericirii Sale de cand a fost ales in frunte BOR.

Program:

Luni, 24 martie 2008, Tulcea,

- ora 18.00 - intampinarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la intrarea in oras;

- 18.

30 - vizitarea sediului administrativ al Episcopiei Tulcii si a Seminarului Teologic din municipiul Tulcea;

- 19.00 - sfintirea Resedintei Episcopului;

- 19.30 - litia hramului la biserica "Buna Vestire" din municipiul Tulcea, str. Buna Vestire, nr. 2;

Marti, 25 martie, Tulcea,

- ora 9.00 - intampinarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si a soborului de ierarhi, la biserica "Buna Vestire" din municipiul Tulcea, str. Buna Vestire, nr. 2;

- ora 9.30 - Sfanta Liturghie si Festivitatea de Intronizare a Preasfintitului Visarion.

Buna Vestire - dezlegare la peste

Ca Mantuitorul Hristos a fost om adevarat si Dumnezeu adevarat ne-o demonstreaza praznicul de astazi, al Bunei Vestiri. Praznicul face parte din sarbatorile imparatesti ale Preacuratei Fecioare.

Si cum pacatul a venit in lume printr-o femeie, tot prin femeie trebuia sa se puna capat intunericului. De data aceasta a fost aleasa cea mai curata fecioara de pe fata pamantului, Maria din Nazaretul Galileei. Ingerul Gavriil i-a aparut sub forma unui tanar stralucitor, cu o floare de crin in mana si i-a spus: Bucura-te ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei (Luca, I, 28). Arhanghelul Gavriil,vazand emotia puternica a Sfintei Fecioare si pentru a putea fi inteles, a zis: Nu te teme Marie, caci ai aflat har de la Dumnezeu. Si iata vei lua in pantece si vei naste fiu si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preainalt se va chema si Domnul Dumnezeu Ii va da Lui tronul lui David, parintele Sau. (Luca, I, 30-32) Fecioara Maria a inteles ca, in fata ei nu este un tanar oarecare, ci ceva suprafiresc. Atunci, plina de smerenie, a plecat capul si a zis: Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul tau.

Fecioara a acceptat vestea, nu dintr-o nevoie fireasca ci, datorita minunii care s-a petrecut prin cinstitul ei trup. Din ea, din Miriam, se va naste Mantuitorul, printr-un act dumnezeiesc, la care participa si omul in smerenie si in taina.

ARHIEPISCOPIA TOMISULUI

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media

.

23 Martie 2008

Vizualizari: 706

Voteaza:

De Buna Vestire, PF Daniel in Dobrogea Sfantului Apostol Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE