Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Bucuresti

Studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti au participat ieri, 7 octombrie 2013, la deschiderea noului an universitar.

Evenimentul a inceput dimineata cu participarea studentilor si a cadrelor didactice la Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, la Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou din Capitala.

A urmat apoi un Te-Deum dupa care a fost transmis mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la deschiderea anului universitar.

Preasfintia Sa le-a transmis studenților cuvantul de binecuvantare al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si le-a vorbit despre indatoririle pe care le au studiind la aceasta instituție de invațamant.

„Pentru toata aceasta lucrare la care sunteți chemați si asteptați in ogorul sfintei noastre Biserici trebuie multa si temeinica pregatire intelectuala, dar asa cum ați vazut in rugaciunile care s-au rostit am cerut ca Dumnezeu sa coboare asupra dumneavoastra ințelepciunea, harul intelepciunii, darul vorbirii ca odinioara peste David si peste Solomon pentru ca intr-adevar in scoala putem acumula multa cultura, multa informație insa ințelepciunea este cu totul altceva, este sinteza dintre cultura si cunostințele acumulate si echilibrul, pacea sufleteasca, darul deosebirii duhurilor pe care le primim numai prin lucrarea lui Dumnezeu si prin prezența harului Sfantului Duh in sufletul si in viața noastra. De asemenea, sa invațați aici in scoala aceasta bucurie a rugaciunii, a prezenței in Biserica, a curațirii sufletului de fiecare data cand simțiți aceasta imperioasa nevoie duhovniceasca prin Taina Spovedaniei si mai ales sa-L primiți cu curaj si cu vrednicie pe Hristos euharistic in interiorul dvs. ca prezența Lui sa fie tot timpul o lumina care sa va calauzeasca spre tot darul cel bun”, a spus PS Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, potrivit TRINITAS TV.

La slujba de binecuvantare a inceputului de an academic au participat si reprezentanți ai Universitații Bucuresti.

Dupa momentul religios, in Amfiteatrul Parintele Academician Dumitru Staniloae a avut loc intalnirea conducerii Facultatii de Teologie cu studentii anului intai: „Incepem anul universitar prin rugaciunile pe care le-am adus aici in Sfanta Biserica, dar in acelasi timp sub puternica impresie a Congresului International de Teologie dedicat Parintelui Profesor de Teologie Dumitru Staniloae. Toata teologia pe care noi o receptam si speram sa o recepteze si studentii este de o bogatie care ne obliga pe noi ca sa transmitem studentilor si lucrul acesta il vom face totdeauna, dar mai ales in acest an care incepe. Avem in anul intai un numar de 300 de studenti la toate specializarile pe care ii primim cu multa bucurie si avem multe sperante pe care le punem in ei”, le-a transmis studentilor Parintele Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitala.

Facultatea de Teologie din Bucuresti ofera programe de studiu pentru patru specializari: Teologie pastorala, Teologie didactica, Teologie sociala, Arta sacra, pe o durata de 3 ani - licenta, 2 ani - master si 3 ani - doctorat.

Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” functioneaza in cadrul Universitatii din Bucuresti si se afla sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Romane si a Ministerului Educatiei.
Sursa: basilica.ro

08 Octombrie 2013

Vizualizari: 175

Voteaza:

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE