Deschiderea primei Scoli de Muzica Veche din Romania

Dragi prieteni ai muzicii vechi,

Unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care le-am initiat pana acum este pe cale sa se transforme in realitate: deschiderea primei Scoli de Muzica Veche din Romania!

In sprijinul acestui demers, pe data de 28 noiembrie 2012, orele 19, organizam la Muzeul Taranului Roman, studioul Horia Bernea, o licitatie de arta dedicata strangerii de fonduri pentru infiintarea si dotarea Scolii. Licitatia va cuprinde opere ale unora dintre cei mai importanti artisti romani contemporani. Operele au fost donate de catre artisti, iar fondurile vor fi folosite pentru achizitionarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri si lucrari teoretice ce vor fi puse la dispozitia elevilor, pentru studiu si documentare. In plus, vor fi acordate burse de studiu elevilor merituosi cu situatie financiara dificila.

Avem nevoie de entuziasmul cu care ne-ati sustinut de fiecare data, de pasiunea dumneavoastra pentru muzica veche, de increderea dumneavoastra in necesitatea actului de cultura si a celui de educatie.

Impreuna putem pune temelia unei institutii care reprezinta o necesitate in oferta educationala si artistica din Romania, necesitate neacoperita pana in prezent, in ciuda unui interes real si tot mai crescut din partea publicului iubitor de muzica de acest gen.

Prin participarea dumneavoastra la licitatie, va asigurati un dublu castig: alaturi de opera de arta de mare valoare, aveti sansa de a da aripi unei noi generatii de muzicieni specializati in muzica veche, pe care, peste ani, vom avea cu totii bucuria sa ii ascultam pe marile scene de profil ale Europei.

Cele 36 de opere de arta, in mare parte picturi, vor fi expuse spre vizionare in Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman incepand de duminica, 25 noiembrie la amiaza, pana miercuri, 28 noiembrie.

Va rugam sa recomandati acest eveniment si altor persoane care sustin la fel ca si dumneavoastra arta in orice forma de exprimare, dar mai ales care va impartasesc pasiunea pentru muzica veche si credinta in importanta educatiei !

Va multumim si va asteptam cu drag pe 28 noiembrie!

Cu prietenie,


Medieval
Praxis
events and more
Laurentiu Constantin
Str. Zarii 6-8, ap. 5, sect. 5, Bucuresti
Tel: 031.710.03.22. 0725.22.33.94.
Email: laurentiu@medievalpraxis.ro

.

16 Noiembrie 2012

Vizualizari: 337

Voteaza:

Deschiderea primei Scoli de Muzica Veche din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE