Dialog intercultural ortodox la Catedrala Episcopala din Severin

Dreptslavitorii crestini severineni sunt chemati, la sfarsitul acestei saptamani, sa fie partasi unui dialog intercultural duhovnicesc deosebit.

La Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin va poposi, duminica, pe 7 iulie, ieromonahul Melchisedec, vietuitor al renumitei manastiri Essex din Marea Britanie.Alaturi de ieromonahul Melchisedec se va afla si Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Nicodim, care va savarsi slujba euharistica impreuna cu soborul de preoti si diaconi ai Catedralei.

Cuviosul parinte, finlandez de origine, doctor in Teologie si ucenic al Pr. Sofronie Saharov, va adresa la finalul Sfintei Liturghii, cuvant de invatatura celor prezenti, impartasind, in duhul comuniunii, din invataturile evanghelice si din experienta dobandita impreuna cu marele parinte, scriitor si ascet, Sofronie.

Parintele Melchisedec aduce, totodata, cu sine si rugaciunile de bine si unitate ale celorlalti frati de la Essex, legati de spiritualitatea autohtona si infratiti cu multi teologi romani care au trecut cu folos pragul manastirii din Regatul Unit.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Iulie 2013

Vizualizari: 235

Voteaza:

Dialog intercultural ortodox la Catedrala Episcopala din Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE