Doi elevi ai Liceului Teologic din Roman au reprezentat Romania la un concurs international de greaca veche

Doi elevi ai Liceului Teologic din Roman au reprezentat România la un concurs internaţional de greacă veche, în Italia

Tinerii Paul-Constantin Samoilă şi Ioan Doliş, olimpici naţionali la limba greacă veche şi elevi ai Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” Roman, au participat, în perioada 5 -10 mai, la Concursul internaţional „Certamen Viterbiense della Tuscia”, desfăşurat la Viterbo, Italia. Ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, concursul s-a bucurat de participarea elevilor din Italia, Grecia, Rusia şi România. Pentru echipa romaşcană, implicarea în acest concurs a fost o mare provocare, prezenţa lor în Italia fiind posibilă datorită purtării de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. „Subiectul de anul acesta a presupus traducerea a 30 de versuri din opera Fenicienele, a lui Euripide şi interpretarea filologică a acestora. Programa de concurs a prevăzut doar cunoaşterea autorului, opera din care a fost selectat fragmentul de tradus fiind aleasă în ziua concursului.

Comisia de evaluare a fost formată din profesori universitari ai Universita degli Studi di Tuscia. Traducerea lucrărilor elevilor noştri a fost asigurată de doamna Carmen Balan, profesor de limbă, cultură şi civilizaţie românească în Italia”, a declarat prof. Anamaria-Irina Stoica. „Rezultatele obţinute la Certamen Viterbiense della Tuscia nu pot decât să ne bucure şi să ne motiveze să continuăm. Ioan Doliş a fost al nouălea clasat şi a primit menţiune de onoare pentru comentariul filologic realizat, iar Paul Samoilă a fost foarte aproape de un alt premiu. Însă amândoi sunt câştigători, la fel ca toţi cei care se încumetă să participe la un concurs de o asemenea anvergură. Sperăm să avem mereu astfel de elevi cu care să putem participa la întreceri naţionale şi internaţionale”, a mai menţionat profesor Anamaria-Irina Stoica.
Sursa: epr.ro

.

14 Mai 2015

Vizualizari: 141

Voteaza:

Doi elevi ai Liceului Teologic din Roman au reprezentat Romania la un concurs international de greaca veche 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE