Doliu in Arhiepiscopia Tomisului

Maestrul Boris Cobasnian s-a mutat ieri dimineata catre Domnul, la varsta de 85 de ani.

Personalitate a muzicii corale romanesti si promotor al culturii muzicale in Dobrogea, maestrul s-a nascut pe 9 martie 1926, in satul Petrosani – Balti din Basarabia, de Sarbatoarea Sfintilor 40 de mucenici. In anul 1959 maestrul a venit la teatrul Liric din Constanta, unde timp de aproape 30 de ani a pregatit peste 40 de lucrari de opera si opereta, precum si 3 spectacole in premiera. In 1960 a fondat corala "Vox Maris”, cu care a castigat numeroase premii nationale si internationale, in Italia, Germania, Spania si Ungaria.

Maestrul a fost si un bun pedagog pentru multi dirijori care s-au afirmat in viata corala nationala si internationala, fiind si profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta.

Calitatile de compozitor, dirijor si pedagog i-au fost recunoscute proverbial maestrului Boris Cobasnian prin zicala : "Maestrul scoate voce si din piatra seaca”.
Trupul maestrului se afla depus la Casa Niculescu din zona Cimitirului Central.

Maine, de la ora 9, trupul maestrului va fi depus la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, iar de la ora 12, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de inmormantare.

Dumnezeu sa-l odihneasca.
 

Catre Domnul s-a mutat si parintele Arhimandrit Gheorghe Avram, fost staret al Manastirii Dervent.

Parintele s-a nascut in anul 1961, in comuna Valea-Mare din judetul Covasna. In anul 1984 intra in monahism la manastirea Cocos, apoi este hirotonit ieromonah in anul 1990. Intre anii 1991 si 1998 a fost staret al manastirii Dervent, dupa care a ctitorit un amplu complex monahal in satul natal, cu hramul Nasterea Sf. Ioan Botezatorul.

Slujba de inmormantare va avea loc vineri, la ora 10, la manastirea Valea-Mare din judetul Covasna.

Dumnezeu sa-l odihneasca.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului


 

.

10 August 2011

Vizualizari: 793

Voteaza:

Doliu in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE