Doua olimpiade destinate elevilor romi, la Cluj

Sambata, 15 februarie 2014, Asociatia ortodoxa Social – Misionara - Culturala pentru Rromi “Sfantul Moise Arapul”, cu binecuvantarea si sprijinul IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, s-a implicat pentru al doilea an consecutiv in organizarea Olimpiadei judetene de Limba si Literatura Rromani si a Olimpiadei Istoria si Traditiile rromilor. Evenimentul s-a desfasurat la Colegiul Economic "Iulian Pop" din Cluj-Napoca cu incepere de la ora 10:00.

A fost prezent la deschidere inspectorul de religie al judetului Cluj, parintele Marian Sidon, care a rostit o rugaciune si i-a binecuvantat pe elevii participanti. In acelasi timp le-a oferit tinerilor rromi si cadrelor didactice carti de rugaciuni si iconite.

Dupa proba scrisa, care a durat aproximativ 2 ore, respectiv proba orala pentru elevii din primul an de studiu al limbi rromani, a avut loc corectarea lucrarilor, iar la final premierea castigatorilor. In organizarea olimpiadei din acest an s-au implicat si studentii din ASCOR Cluj, care au oferit premii celor 25 de copii rromi participanti, atat din ciclul primar, gimnazial, cat si liceal. De asemenea, din comisia de specialitate si examinare a facut parte si un tanar japonez, doctorand in Romania in domeniul cercetarii limbii rromani.

Elevii care au obtinut note de peste 9.20 vor participa la Olimpiada nationala scolara de limba rromani, ce va avea loc la Tulcea in perioada 7-11 aprilie 2014. Totodata vor reprezenta judetul Cluj la Olimpiada scolara internationala de limba si creatie literara rromani, de la Brasov, organizata in perioada 10-14 iunie 2014. Anul trecut, cei 5 olimpici rromi clujeni la faza nationala si internationala, cat si cadrele didactice care i-au pregatit au fost premiati de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, in cadrul Festivalului de Colinde si traditii de Craciun “Episcop Nicolae Ivan” din luna decembrie 2013.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

17 Februarie 2014

Vizualizari: 672

Voteaza:

Doua olimpiade destinate elevilor romi, la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE