Drapelul a fost inaltat pe catarg la Turnu Severin

Ziua Drapelului National a fost sarbatorita si la Drobeta Turnu Severin.

Luni seara, incepand cu ora 18.00, Garda Drapelului formata din 7 cadre militare, a participat la coborarea Drapelului de pe catarg pentru introducerea acestuia pentru sfintire in Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin, dupa care drapelul a fost depus in incinta Prefecturii judetului Mehedinti.

Azi, 26 iunie 2012, Garda de Onoare si blocul de defilare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Mehedinti, au participat la ceremonialul militar din fata Prefecturii (Piata Drapelului), care s-a incheiat cu o parada militara.

Drapelul de lupta este simbolul onoarei, vitejiei si gloriei militare.

El evoca trecutul glorios de lupta al poporului roman pentru libertate nationala si traditiile de lupta ale unitatii, amintind fiecarui militar datoria sfanta de a servi cu credinta patria, de a apara cu orice pret unitatea, suveranitatea si independenta Romaniei.

Aceasta zi este marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Drapelul a fost binecuvantat cu Sfanta Cruce de catre parintele Consilier Iulian Nedelcu si parintele Arhidiacon Adrian Mazilita.

Expresia patriotismului si respectului fata de simbolul national a fost data de sarutarea drapelului de catre oficialitatile prezente, in ordinea de reprezentare protocolara a institutiilor de stat, ultimul fiind Comandantul garnizoanei.

Dupa semnalul de ridicare a drapelului s-a intonat vocal-instrumental imnul de stat, apoi cei prezenti au asistat la defilarea Garzii de Onoare, cu prezentarea onorului la drapelul national inaltat pe catarg, in acompaniamentul muzicii de fanfara.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2012

Vizualizari: 522

Voteaza:

Drapelul a fost inaltat pe catarg la Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Drapelului National

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE