Duminica Floriilor la Manastirea Balaciu

In Duminica Floriilor, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie la Manastirea Balaciu, inconjurat de un sobor de preacuviosi parinti stareti, preoti si diaconi, in prezenta oficialitatilor locale si a multor credinciosi. In cadrul Sfintei Liturghii Intaistatatorul Eparhiei noastre a hirotonit intru ieromonah pe ierodiaconul Serafim Surpanu, staretul manastirii Crasani.

La momentul predicii, Preasfintia Sa a vorbit celor prezenti despre al saselea popas al Postului Mare, Duminica Floriilor, intrarea in Ierusalim a Mantuitorului Iisus Hristos. A pus la inima credinciosilor faptul ca odata cu aceasta Duminica incepe Saptamana Patimilor, o saptamana in care suntem chemati sa participam la evenimentele mantuitoare, intamplate acum aproape 2000 de ani, care se vor actualiza, in sufletele fiecaruia dintre noi, prin slujbe care se vor savarsi in aceste zile.

Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a cerut tuturor credinciosilor sa se pregateasca duhovniceste pentru o autentica participare la "drama Golgotei”, spre intampinarea bucurie Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, nadejdea mantuirii noastre.

Dupa Sfanta Liturghie Intaistatatorul Eparhiei noastre a vizitat Manastirea Crasani, binecuvantand obstea de calugari a manastirii si a cercetat lucrarile de infrumusetare a bisericii parohiale din localitatea Paltinis.

Sursa: sf-esc.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Aprilie 2013

Vizualizari: 316

Voteaza:

Duminica Floriilor la Manastirea Balaciu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE