Duminica migrantilor romani

Reunit in sedinta de lucru, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la Resedinta patriarhala, in zilele de 25-26 februarie 2009, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat instituirea „Duminicii migrantilor romani”, in prima duminica dupa 15 august, in Patriarhia Romana. In ziua de 16 august 2009, pentru prima oara la nivelul intregii Patriarhii Romane va fi marcata „Duminica migrantilor romani”.

Incepand cu anul 2006, la initiativa Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, prima duminica dupa sarbatoarea imparateasca a Adormirii Maicii Domnului a fost dedicata romanilor care traiesc peste hotare.

Anul trecut, initiativa Preafericirii Sale a fost extinsa si in Arhiepiscopia Bucurestilor. Astfel, in ziua de 17 august 2008, a fost sarbatorita „Duminica migrantilor”.

In toate parohiile si manastirile din Arhiepiscopia Bucurestilor in timpul Sfintei Liturghii, la ectenia intreita, au fost inaltate rugaciuni de multumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, rugaciuni de cerere si de ajutor de la Dumnezeu pentru pastrarea credintei ortodoxe, pentru sanatate si spor in viata, pentru inmultirea dragostei intre parinti si copii, intre sot si sotie, intre membrii familiei plecati din Romania si cei ramasi acasa, precum si rugaciuni pentru calatorie si buna intelegere cu cetatenii tarilor in care lucreaza sau studiaza romanii plecati in strainatate, cultivand deodata identitatea lor romaneasca si prietenia cu alte popoare. La sfarsitul Sfintei Liturghii s-au tinut cuvinte pastorale, in care s-a subliniat ca Biserica nu-i uita pe fii ei plecati la munca sau studii peste hotare. De asemenea, au fost organizate convorbiri pastorale cu muncitorii si studentii romani din strainatate care acum s-au reintors in Romania pentru a petrece acasa concediul de odihna sau vacanta de vara.

Sursa: basilica.ro

.

12 August 2009

Vizualizari: 529

Voteaza:

Duminica migrantilor romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE