Duminica Sfintei Cruci la manastirea Baia de Arama

Zeci de credinciosi mehedinteni au poposit duhovniceste in Duminica Sfintei Cruci la manastirea Baia de Arama din zona de nord a judetului. Rugaciunea colectiva a fost binecuvantata prin prezenta in mijlocul lor a Preasfintitului Parinte Nicodim,  Episcopul Severinului si Strehaiei.
 
Chiriarhul locului a savarsit Dumnezeiasca Liturghie a Sfantului Vasile impreuna cu un sobor de preoti ai Protopopiatului Baia de Arama si diaconi de la Catedrala Episcopala.

Raspunsurile liturgice au fost asigurate de un grup de psalti severineni.
 
Parintele Episcop le-a vorbit la finalul Sfintei Liturghii monahiilor ostenitoare si bunilor crestini, aratand adancile semnificatii ale Sfintei Cruci si ale Postului Mare. Cel mai important demers al crestinului trebuie sa fie apropierea de Dumnezeu si comuniunea cu El: " Trebuie sa ne dorim si noi sa fim impreuna cu Dumnezeu. Pentru a ne putea indeplini aceasta dorinta si a avea parte de mantuirea sufletelor, adica pentru a petrece cu Dumnezeu in Rai, se cuvine sa fim prezenti in biserica in duminici si sarbatori, sa venim la El. Daca nu suntem in casa Lui duminica si la sarbatori, sa ascultam slujba, daca nu parcurgem acest pelerinaj duhovnicesc din Postul Mare, dupa randuielile bisericesti, speranta noastra, nadejdea de a fi cu Dumnezeu este mai mica, iar Dumnezeu ne lasa, Se indeparteaza de noi, asa cum si noi Îl lasam si ne indepartam de El. ”
 
Duminica Sfintei Cruci a constituit pentru dreptslavitorii crestini mehedinteni si un prilej de manifestare vizibila a evlaviei fata de lemnul pe care S-a rastignit Hristos.
 
Dupa Sfanta Liturghie savarsita la manastirea Baia de Arama, Parintele Episcop a oficiat slujba de sfintire a unei troite in parohia Ciresu.
 
Alaturi de multimea de credinciosi, la ceremonia religioasa au participat si oficialitatile locale.
 
In cuvantul de binecuvantare, Parintele Episcop a evidentiat lucrarea Sfintei Cruci, implicit a troitei, in viata omului si a comunitatii din care face parte:
 
"Cu multa bucurie am savarsit sfintirea acestei sfinte troite in Duminica a III-a din Sfantul si Marele Post, numita a Sfintei Cruci. La aceasta frumoasa cruce de lemn au de acum posibilitatea sa se inchine si sa inalte rugaciune catre Dumnezeu toti aceia care vor trece pe aici, toti aceia care, venind din alte parti ale judetului si eparhiei, se vor bucura sa vada locurile minunate cu care Dumnezeu a binecuvantat credinciosii de aici. Troita va ramane la raspantie de drumuri pentru indepartarea tuturor duhurilor necurate si ca un sprijin pentru noi, cei ce Il vom ruga pe Dumnezeu sa ne fie alaturi  in drumul si in calatoria noastra”.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

09 Aprilie 2013

Vizualizari: 307

Voteaza:

Duminica Sfintei Cruci la manastirea Baia de Arama 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE