Duminica a XXVI-a dupa Rusalii, la Buzau

Numerosi credinciosi au participat duminica, 17 noiembrie 2013, la slujba de la Catedrala arhiepiscopala „Inaltarea Domnului“ si „Sfintii Trei Ierarhi“ din Buzau. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, dupa cum a precizat Dragos Olteanu, consilier mass-media si purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei.

In cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintia Sa a evidentiat, printre altele, dimensiunile egoismului:„Egoist este acela care, indiferent in ce domeniu de activitate ar lucra, indiferent ca traieste la oras sau la tara, nu se gandeste decat la sine, sa acapareze cat mai mult pentru sine.Egocentristul are pretentia ca totul se invarte in jurul eului sau si ca ceilalti oameni trebuie sa se raporteze la persoana sa. Si acesta este lacom, doritor sa acapareze numai pentru sine, in cel mai bun caz si pentru membrii familiei sale, dar este si mandru, pentru ca vrea sa se raporteze numai la propria-i persoana. Egolatru este cel care se adora pe sine – pretinzandu-le si oamenilor sa-l cinsteasca, sa-l slaveasca -, cel dependent de cultul personalitatii“.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian a aratat si cum ne putem imbogati in Dumnezeu si cu Dumnezeu: "A te imbogati in Dumnezeu si cu Dumnezeu inseamna a savarsi fapta cea buna, fapta de milostenie, care devine bogatie pentru sufletul tau. Facerea de bine inseamna impartasirea de Dumnezeu, pentru ca Parintele ceresc este bun prin excelenta, in chip absolut; El este atotmilostiv, iar daca noi suntem fiii lui Dumnezeu, infiati prin jertfa Mantuitorului Hristos, avem datoria sa facem fapte bune, ca sa ne imbogatim in Dumnezeu si cu Dumnezeu inlauntrul sufletului nostru“.

In cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit un preot si un diacon.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

17 Noiembrie 2013

Vizualizari: 147

Voteaza:

Duminica a XXVI-a dupa Rusalii, la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE