Ecumenism la Resita

Liceul Teoretic “Traian Lalescu” , cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Lucian al Caransebesului organizeaza intalnirea ecumenica a proiectului scolar european “Da EurHope a EurHome” care se va desfasura in Resita, in perioada 19-23 martie 2010, actiune realizata in parteneriat cu Centrul Giovanni Paolo II din Italia, Biserica Anglicana St. Albans – Londra - Anglia, Biserica Lutherana din Linköping – Suedia si delegatia Romano – Catolica din Pesaro.

Proiectul este de fapt un parteneriat, la care participa un grup de tineri romani format din fosti elevi ai acestui liceu, care au acumulat o experienta vasta participand de-a lungul timpului la numeroase proiecte axate pe acest domeniu si actuali elevi ai Liceului Teoretic “Traian Lalescu”, dornici sa acumuleze noi aptitudini de la o varsta inca frageda. Acestia au fost coordonati de-a lungul timpului de preotul prof. Nicolae Chiosa si preotul Damaschin Tataru, cu sprijinul protopopiatului, directiunii scolii si al institutiilor locale si judetene.

Intalnirea ecumenica se realizeaza intre cele patru Biserici: Ortodoxa, Catolica, Anglicana si Lutherana si urmareste sa pregateasca tinerii crestini pentru a deveni viitori cetateni informati si responsabili, promovand valorile nationale si idealurile contemporane fara a renunta la gandirea si comportamentul moral si crestin.

Unul din cele mai importante momente ale acestui proiect va avea loc sambata, 20 martie, la ora 9.30, cand in amfiteatrul liceului, preotii impreuna cu P.S.Lucian, Episcopul Caransebesului, vor savarsi Sfanta Liturghie.

Pe langa participarea la Sfanta Liturghie de la Manastirea Sfanta Ana din Orsova, sederea la Herculane, cina si serata sarbatorite impreuna , participarea la Sf Liturghie romano-catolica din Orsova, invitatii vor lua parte la sedinte pentru organizarea celei de-a doua intalniri internationale de la Loreto, care va avea loc in August 2010.

Pentru prima data, acest tip de actiune se extinde si spre latura practica, intrucat nu este o simpla vizita, este un schimb de experiente intre participantii romani, italieni, englezi si suedezi care vor dezbate intalnirea ce va avea loc in august si vor stabili modalitatile de continuare a acestui frumos proiect.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

22 Martie 2010

Vizualizari: 518

Voteaza:

Ecumenism la Resita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE