Editia a doua a Memorialului Bartolomeu Valeriu Anania, la Ramnicu Valcea

Ca semn al pretuirii pe care valcenii il poarta vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, Arhiepiscopia Ramnicului impreuna cu Primaria Municipiului Ramnicu-Valcea, Fundatia Culturala Sfantul "Antim Ivireanul”, Facultatea de Litere filiala Rm. Valcea a Universitatii din Pitesti, Biblioteca Judeteana si alte institutii de cultura si de invatamant organizeaza in perioada 15-20 martie 2012 editia a doua a Memorialului Bartolomeu Valeriu Anania.

Evenimentul a debutat astazi printr-o slujba de pomenire a mitropolitului Bartolomeu in comuna natala, Glavile, fiind continuat de expozitia de carte ''Icoana patriei valcene''in creatia lui Valeriu Anania” expozitie ce avut loc la biblioteca comunala.

Maine, in cea de-a doua zi a manifestarilor, la Manastirea Ostrov, incepand cu ora 11.

00, rugaciunii ii va fi alaturata prezentarea dimensiunii spirituale a personalitatii Mitropolitului Bartolomeu, pentru ca mai apoi, la Biblioteca A.E. Baconsky'' din Calimanesti, de la ora 13.00, intr-o Rotonda la alt plop aprins: Bartolomeu Valeriu Anania -, sa fie prezentata opera sa literara si modul in care aceasta a fost receptata in viata culturala romaneasca.

Prezentarea dimensiunii spiritual-culturale a personalitatii mitropolitului Bartolomeu va continua luni, 19 martie, la ora 17.30, la Biblioteca Judeteana"Antim Ivireanul" din Ramnicu-Valcea, intr-o Reuniune cultural - artistica pe tema Valeriu Anania in «Cerurile Oltului»: printr-o proiectie de film documentar, evocari si lansari de carti.

Marti, 20 martie, la ora 16.00 - va avea loc Festivitatea de inaugurare a Scuarului "Bartolomeu Valeriu Anania" din Ramnicu-Valcea, pentru ca de la ora 17.00 - in cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului sa inceapa ''Serile cu Bartolomeu '' (I) - reuniune cultural - spirituala.

La eveniment participa apropiati ai Mitropolitului Bartolomeu, ierarhi, preoti, profesori, reprezentanti ai autoritatilor locale precum ai institutiilor de invatamant si de cultura din Valcea, Alba sau Cluj.

Nu putem sa nadajduim decat ca, prin organizarea acestui memorial, contribuim la descoperirea si afirmarea rolului Bisericii Ortodoxe Romane in dezvoltarea spiritualitatii romanesti, activitate ce se dovedeste, nu de putine ori, a avea un rol deosebit si in formarea culturii poporului roman.

Sursa: arhiram.ro

 

.

16 Martie 2012

Vizualizari: 236

Voteaza:

Editia a doua a Memorialului Bartolomeu Valeriu Anania, la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE