Editura Nemira lanseaza colectia Religio

Editura Nemira lanseaza o noua colectie - Religio - o prezentare clasica, detaliata si vizionara a istoriei si a filosofiei religiilor. Serie de inalta tinuta, alcatuita din studii interdisciplinare ale unor autori consacrati, din mai multe traditii de cercetare, Religio are in vedere religiile monoteiste, dar si pe cele orientale, pe care le abordeaza atat diacronic, cat si sincronic.

Volumele din colectia Religio nu se adreseaza doar specialistilor, ci si publicului larg. Potrivit coordonatorului colectiei, Eduard Florin Tudor, colectia gazduieste opere de istoria religiilor ce analizeaza sentimentul sacru al omului de dintotdeauna, pentru a-l impartasi contemporanilor, in virtutea construirii viitorului. Religiile intemeiaza un trecut, intretin un prezent si ofera perspectiva unui viitor.



Primul titlu publicat in cadrul colectiei este semnat de Jean-Pierre Denis, De ce scandalizeaza crestinismul. Autorul propune un eseu bogat si erudit, avand drept nucleu o convingere: noua contracultura este crestinismul ce inlocuieste vechea contracultura a secolului XX, cea a liberalismului libertar si permisiv. Eseul lui, o reala istorie a crestinismului in ipostaza de contracultura, este orientat, la toate nivelurile analizei, spre lumea contemporana; omul, cu toate chipurile sale, economic, politic, spiritual, istoric, este redefinit in termenii unei eruditii specifice intelectualului de inalt nivel.

Infiintata in 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din Romania, care si-a pastrat renumele in industria cartii prin rafinament si prin valoarea autorilor publicati. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politica, Biblioteca de istorie etc.

 

.

21 Februarie 2012

Vizualizari: 585

Voteaza:

Editura Nemira lanseaza colectia Religio 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE