Episcopia Devei si Hunedoarei dezaproba pseudocasatoriile de o zi

Episcopia Devei si Hunedoarei isi mentine pozitia cu privire la pseudocasatoriile de o zi oficiate de catre unii primari din cuprinsul judetului Hunedoara, fapt care contravine flagrant moralei crestine si sacralitatii Sfintei Taine a Cununiei.

Dorim sa exprimam public faptul ca demersul Episcopiei Devei si Hunedoarei este unul care se doreste a fi exclusiv moral si duhovnicesc, fiind lipsit de orice conotatie de natura politica.

Prin aceasta luare de pozitie noi dezavuam gestul in sine de a relativiza, chiar si in gluma, casatoria, care, potrivit invataturii crestine, este un act fundamental, care sta la temelia stabilitatii si progresului unei societati, fara a nominaliza sau ataca anumite persoane politice care au organizat astfel de evenimente.

Prin urmare, Episcopia Devei si Hunedoarei se desolidarizeaza fata de orice actiune mediatica ce foloseste comunicatul nostru in scopuri electorale sau de discreditare publica a unor persoane politice, luarea noastra de pozitie avand scopul de a-i constientiza pe cei care se afla in fruntea comunitatilor locale asupra pericolului moral care planeaza asupra societatii prin ducerea in derizoriu a unui act cu conotatii spirituale si sociale atat de profunde, cum este casatoria.

Astfel, actiunile de presa care deturneaza scopul si sensul demersului nostru, incercand sa-i imprime o conotatie politica pe care noi nu am dorit-o si nu o dorim in nici un fel, consideram ca sunt intolerabile si contravin intru totul profesiei si deontologiei jurnalistice.

Biroul de Presa al Episcopiei Devei si Hunedoarei

.

27 Februarie 2012

Vizualizari: 366

Voteaza:

Episcopia Devei si Hunedoarei dezaproba pseudocasatoriile de o zi 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE