Episcopul Longhin de Banceni va fi prezent la Constanta

Duminica, 10 februarie, IPS Teodosie il va avea ca oaspete pe Episcopul Longhin de Banceni - Ucraina. Impreuna, ierarhii vor oficia Sfanta Liturghie la biserica Sf. Haralambie (bd. Tomis, nr. 301), incepand cu ora 8.

00. Vor fi aduse spre inchinare moastele Sfantului Serafim de Sarov, ale Sf. Longhin si ale Sf. Haralambie.

In aceeasi zi, de la ora 17.00 PS Longhin va sustine o conferinta la Casa de Cultura din Constanta. Tema conferintei este Copii, calea spre Hristos. Intrarea este libera.

Episcopul Longhin este cunoscut drept tatal celor 400 de copii deoarece, in localitatea Banceni, a intemeiat pe langa o manastire, un asezamant unde are grija de 400 de suflete. Dintre acestia mai mult de jumatate sunt copii cu grave dizabilitati sau SIDA. Datorita conditiilor deosebite pe care PS Longhin le ofera acestor copii, dar, mai ales dragostei parintesti, acesta a fost declarat erou al Ucrainei. Ceea ce se intampla la Banceni face obiectul multor reportaje media.

Pentru o mai buna documentare va propunem sa urmariti filmul difuzat de Realitatea TV in cadrul emisiunii Reporterii Realitatii din 14 aprilie 2012.

Biroul de Comunicare

.

04 Februarie 2013

Vizualizari: 830

Voteaza:

Episcopul Longhin de Banceni va fi prezent la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE