Epitafuri noi pentru Paraclisele Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit, miercuri, 27 aprilie 2016, Epitafuri noi celor opt Paraclise Patriarhale din Capitală:

1. Paraclisul Învierea Domnului al Catedralei Mântuiri Neamului;

2. Mănăstirea Antim;

3. Biserica Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche;

4. Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou;

5. Biserica Sfântul Mina – Vergu;

6. Biserica Aşezămintele brâncoveneşti – Domniţa Bălaşa;

7. Biserica Sfântul Elefterie;

8. Biserica Parcul Domeniilor – Caşin.

În cuvântul său, Patriarhul României a menționat că epitafurile și celelalte distincții au fost oferite în semn de apreciere și mulțumire pentru sprijinul dat de fiecare paraclis Radioului și Televiziunii Trinitas, precum și Catedralei Mântuirii Neamului:

„Cele opt paraclise patriarhale ajută lunar, cu o sumă consistentă, fie Radioul, fie Televiziunea Trinitas sau Catedrala Mântuirii Neamului. În ultimii ani am înființat această ceremonie de a oferi ceva simbolic ca semn de recunoștință. Ca atare, anul acesta, la broderia noastră «Altarul», a Arhiepiscopiei Bucureștilor, au fost confecționate opt epitafuri care, de data aceasta, nu mai sunt pictate, ci sunt brodate și vor fi folosite acum în Vinerea Sfântă și Mare. Ele au fost sfințite în dimineața aceasta, în paraclisul istoric «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe» al Reședinței Patriarhale”, a spus Preafricirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.

În cadrul evenimentului ce s-a desfășurat în Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai oferit Paracliselor Patriarhale și Diploma omagială cu medalie „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

Robert Nicolae
Sursa: basilica.ro

 

Pe aceeaşi temă

27 Aprilie 2016

Vizualizari: 318

Voteaza:

Epitafuri noi pentru Paraclisele Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE