ESTERA - spectacol experimental de pantomima!

Spectacol de pantomima prezentat de copiii resiteni la parohia "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Govandari din Resita

Cartea „Estera” ne dezvaluie lucrarea facuta de Dumnezeu cu evreii intorsi din robia babiloniana. Cartea descrie un eveniment petrecut in viata milioanelor de evrei ramasi rasfirati prin toate tarile imperiului. Estera este singura carte din Biblie care poarta drept titlu un nume de femeie. „Estera" care se traduce prin „steaua rasaritului”.

Nimeni nu stie cu certitudine cine este autorul acestei remarcabile carti si nici data scrierii nu este cunoscuta.Estera este un portret de frumusete trupeasca si sufleteasca feminina: placuta la chip si modesta la suflet, inteleapta, ascultatoare, smerita, curajoasa, loiala si perseverenta.

Toate acestea au fost prezentate intr-un mini-spectacol prezentat de elevii Scolii Generale nr. 7 din Resita, indrumati de inimoasa profesoara Ortensia-Diana Ratiu. Spectacolul s-a desfasurat la Biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel - Govandari” din Resita, in seara zilei de 1 aprilie 2012. Ce trebuie sa subliniez este faptul ca elevii si profesoara lor au propus un spectacol experimental. Adica, in vreme ce doi naratori citeau textele biblice, „actorii” exemplificau prin pantomima, referatul biblic. A fost frumos, chiar daca nu este simplu de prezentat o istorisire biblica in acest fel.

Colaborarea cu profesoara Ratiu este de multi ani si prezenta dansei si a elevilor pe care ii invata Religie, in biserica noastra este permanenta. Acest lucru ne bucura, pentru ca elevii scolii au devenit membrii activi ai Bisericii si, credem ca aceasta este cea mai importanta realizare a conlucrarii noastre.

Spectacolul s-a bucurat de aplauzele tuturor celor ce au fost prezenti in biserica la vremea Vecerniei.Preotul-paroh Petru Berbentia ( artizanul acestor colaborari) a deschis seara, vorbind despre bucuria de a avea in biserica tineri, iar pr. Romulus Sandru a multumit in incheirea spectacolului.

Am mai punctat astfel inca o seara in care copii au fost prezenti in Biserica. Si chiar si asta este un lucru foarte important. Si speram ca asa va fi si in continuare!

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 475

Voteaza:

ESTERA - spectacol experimental de pantomima! 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

estera scoala si biserica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE