Etapa mitropolitana a Concursului national de muzica bisericeasca corala

In Catedrala mitropolitana "Sfantul Spiridon - Nou" din Bucuresti are loc marti, 2 octombire 2012, etapa mitropolitana a Concursului national de muzica bisericeasca corala "Laudati pe Domnul". La competitie s-au inscris patru grupuri corale din patru eparhii din cadrul Mitropoliei Munteniei si Dobrogei. La Concursul national de muzica bisericeasca corala "Laudati pe Domnul" participa coruri preotesti ale protopopiatelor din cadrul Patriarhiei Romane.

Dupa prima etapa a concursului, cand a fost ales un singur grup coral care sa reprezinte o eparhie, astazi are loc etapa pe mitropolii. In Mitropolia Munteniei si Dobrogei, concursul este organizat in Biserica "Sfantul Spiridon - Nou", Paraclis patriarhal si Catedrala mitropolitana, unde canta astazi, incepand cu ora 12.00, patru coruri preotesti: Corala "Dimitrie Suceveanu" a Protopopiatului II Capitala din Arhiepiscopia Bucurestilor, corala Protopopiatului Targoviste Sud din Arhiepiscopia Targovistei, Corala "Iosif Naniescu" a Protopopiatului Curtea de Arges din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului si Corala "Sfantul Mare Mucenic Mina" a Protopopiatului Slobozia din Episcopia Sloboziei si Calarasilor.

Repertoriul de concurs cuprinde compozitii corale pentru cor barbatesc din muzica bisericeasca si folclorica. Publicul iubitor de muzica corala poate auzi astazi cantarea 'Graiurile Mele' de preot Alexandru Delcea, Psalmul 33 din Buchetul de cantari athonite, Balada Manastirii Argesului de preot Victor Frangulea si cantarea 'Doamne, auzi glasul meu' de Nicolae Lungu.

Juriul desemnat pentru alegerea uni cor reprezentativ pentru Mitropolia Munteniei si Dobrogei la etapa finala a concursului, de pe 27 octombrie, este format din Iosif Fit, dirijor, compozitor si membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Alexandru Racu, dirijor permanent al corului Filarmonicii "Oltenia", membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, si preotul Sorin Dobre, lector la Catedra de muzica bisericeasca din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa 'Andrei Saguna' din Sibiu.

Concursul "Laudati pe Domnul" etapa pe Mitropolia Munteniei si Dobrogei este organizat de Sectorul Invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

02 Octombrie 2012

Vizualizari: 414

Voteaza:

Etapa mitropolitana a Concursului national de muzica bisericeasca corala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE