Eveniment dedicat copiilor bolnavi de leucemie din Timisoara

La initiativa Arhiepiscopiei Timisoarei si a Fundatiei Culturale “Artmedia”, luni, 23 aprilie, pe scena Operei Nationale din Timisoara va avea loc spectacolul umanitar “Oscar si Tanti Roz”, dedicat copiilor suferinzi de leucemie de la Spitalul “Louis Turcanu” din Timisoara.

Evenimentul este organizat cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, si cu purtarea de grija a Preasfintitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, precum si cu sprijinul Organizatiei “Salvati copiii” si al Operei Nationale din Timisoara. Spectacolul caritabil “Oscar si Tanti Roz” de E.E. Schmitt ii are in distributie pe fabuloasa actrita Oana Pellea si pe Marius Manole, considerat cel mai talentat actor al tinerei generatii.

Actiunea are ca scop strangerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul “Louis Turcanu” din Timisoara. In cadrul acestui proiect, organizatorii si-au propus achizitionarea unui aparat de stocare in azot lichid a celulelor stem (model MVXC - 142) a carui valoare se ridica la suma de 14.100 de euro.

“In prezent, in Romania exista peste 5.000 de copii diagnosticati cu leucemie, iar in fiecare an apar peste 500 de noi cazuri. Dintre acestea, mai bine de jumatate ajung sa aiba parte de tratament in clinica de oncohematologie din Timisoara. La nivel european, rata de supravietuire ajunge la 80%, insa in Romania mai bine de jumatate din copiii diagnosticati cu aceasta boala mor din cauza lipsei aparaturii performante de tratare si diagnosticare”, a precizat prof. dr. Margit Serban, de la Spitalul de copii “Louis Turcanu” din Timisoara.

Timisorenii care vor participa la acest spectacol vor descoperi in reprezentatia sustinuta de actorii Teatrului “L.S. Bulandra” din Bucuresti povestea lui Oscar, un copil nedreptatit de soarta, care il descopera pe Dumnezeu in ultimele sale zile din viata cu ajutorul asistentei “Tanti Roz”. Autorul piesei, Eric Emmanuel Schmitt, transmite publicului un mesaj tulburator, anume ca oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc in plus. Mai multe zile daruite inseamna sa incerci sa te bucuri de viata, indiferent de cum ti-e harazita - in chip de premiu ori de pedeapsa -, fara a uita totusi sa raspandesti binele in jurul tau.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

23 Aprilie 2012

Vizualizari: 283

Voteaza:

Eveniment dedicat copiilor bolnavi de leucemie din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE