Eveniment editorial la Deva

Episcopia Devei si Hunedoarei, in parteneriat cu Departamentul Istorie al Universitatii din Oradea si cu Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, organizeaza o noua manifestare cultural-bisericeasca, dedicata vrednicului de pomenire academician, istoric si dascal Silviu Dragomir (1888-1962). Este vorba de lansarea celor doua volume de istorie ecleziastica ale carturarului hunedorean, intitulate Istoria dezrobirei religioase a romanilor din Ardeal in secolul XVIII, intr-o editie ingrijita de Prof. univ. dr. Sorin Sipos (prorectorul Universitatii din Oradea) si cu o prefata semnata de Acad.

Prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop (rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca). Manifestarea va avea loc joi, 31 mai, de la orele 1800, la Palatul „Magna Curia” din Deva (Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane).

Prin urmare, celor dornici de a cunoaste o pagina stralucita din istoria Bisericii noastre stramosesti le adresam invitatia de a participa la acest inaltator moment de cuget si de simtire romaneasca.

Sursa: episcopiadevei.ro
 

.

30 Mai 2012

Vizualizari: 187

Voteaza:

Eveniment editorial la Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia devei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE