Evenimente la Hramul Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou

Miercuri, 27 octombrie, este ziua de praznuire a Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, si hramul Catedralei patriarhale. Ziua este bogata in evenimente, incepand cu Sfanta Liturghie si continuand cu concursul coral de muzica eclesiala "Tineri, Laudati pe Domnul!".

Intre orele 6:00 si 8:00, in Catedrala patriarhala va fi oficiata Sfanta Liturghie pentru cei care doresc sa se impartaseasca la prima ora a diminetii, in special copii si bolnavi.
De la ora 9:30, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurati de un sobor de ierarhi ortodocsi romani si greci, preoti si diaconi, pe podiumul special amenajat langa Catedrala patriarhala.

De la ora 18:00, in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei, se va desfasura etapa finala a celei de-a treia editii a concursului coral national de muzica eclesiala intitulat "Laudati pe Domnul!", organizat de Sectorul Teologic-educational al Patriarhiei Romane, in colaborare cu Sectorul Invatamant si activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Vor concura cele sase formatii corale ale catedralelor chiriarhale castigatoare ale etapei desfasurate la nivelul fiecarei mitropolii din tara. Concursul va fi transmis in direct de posturile de radio si televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Romane.

Sedinta solemna a Sfantului Sinod

Maine, 28 octombrie 2010 (zi in care va fi praznuit Sfantul Ierarh Iachint de Vicina, primul mitropolit al Tarii Romanesti):

De la ora 8:00, in Catedrala patriarhala, va fi oficiata Sfanta Liturghie arhiereasca si va fi pomenit Sfantul Ierarh Iachint, Mitropolitul Tarii Romanesti.

De la ora 10:30, in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei va avea loc sedinta solemna a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu tema "2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti in Patriarhia Romana", transmisa in direct de posturile de radio si televiziune TRINITAS.

De la ora 17:00, vor fi sfintite si inaugurate: magazinul de carti, obiecte si vesminte bisericesti "Ornate bisericesti" (str. Serban Voda nr. 31), curatatoria chimica ecologica "Bob de roua" pentru haine si vesminte bisericesti (str. Intrarea Miron Cristea nr. 2), atelierul de croitorie pentru haine si vesminte bisericesti "Reverenda" (str. Intrarea Miron Cristea nr. 5) ale Arhiepiscopiei Bucurestilor. In continuare, de la ora 18:00, vor fi sfintite birourile Axios si Dignitas, apartamentul Stavros din Palatul Patriarhiei si Cortul Bucuriei din parcul aceluiasi palat.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane
 

27 Octombrie 2010

Vizualizari: 380

Voteaza:

Evenimente la Hramul Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE