Evenimente religioase in Protopopiatul Turda

Preotii din protopopiatul Turda s-au intrunit marti, 4 iunie 2013, in coferinta preoteasca de primavara. Sedinta a debutat la ora 10:30 si a fost prezidata de Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, IPS Parinte Andrei. In debutul sedintei Inaltpreasfintitul Andrei a oficiat slujba de sfestanie a sediului protopopiatului de pe strada Gheorghe Lazar nr. 25, care a fost renovat in ultimii ani. Potrivit protopopului de Turda, Pr.

Daniel Crisan cladirea veche de o suta de ani in care se afla sediul protopopiatului a fost renovata si reabilitata in ultimii 9 ani.

Parintele Mitropolit a precizat cu prilejul acestui eveniment ca toti crestinii de pe aceste plaiuri au nevoie de parinti spirituali si acestia se intalnesc periodic in cadrul unor sedinte, iar pentru ca intalnirile lor in care se dezbat probleme duhovnicesti sa se desfasoare in mod constructiv este necesar un sediu adecvat in care sa se desfasoare aceste reuniuni. La finalul cuvantului Parintele Mitropolit le-a oferit diplome de aleasa cinstire tuturor celor care s-au implicat in reabilitarea sediului protopopiatului Turda. Dupa slujba sfestaniei a inceput conferinta propriu-zisa cu tema "Sfintii imparati Constantin si Elena promotori ai libertatii religioase si aparatori ai Bisericii”.

Parintele Aurelian Chereches de la Parohia Campia Turzii II a fost cel care a sustinut o comunicare stiintifica pe tema propusa, aratand rolul Sfintilor Imparati in apararea Bisericii si in promovarea libertatii religioase, precum si importanta cinstirii lor de catre crestinii de pretutindeni. In cadrul conferintei preotesti de primavara au fost luate in discutie si anumite probleme administrative si pastoral-misionare ale preotilor din parohiile protopopiatului Turda.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

05 Iunie 2013

Vizualizari: 379

Voteaza:

Evenimente religioase in Protopopiatul Turda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE