Evenimente spiritual-culturale inchinate Sfintilor Martiri Brancoveni

In ziua de praznuire a Sfintilor Martiri Brancoveni, 16 august, la Manastirea Hurezi se vor desfasura o serie de manifestari spiritual-culturale organizate spre cinstirea sfintilor ctitori, urmata de slujba sfintire a pietrei de temelie a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”, „Sfantul Dimitrie Basarabov” si „Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum”, a noii manastiri de la Varful lui Roman.

De la orele 09.00, in biserica Manastirii Hurezi, va fi savarsita Sfanta Liturghie de catre un sobor de ierarhi, preoti si diaconi condus de Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, alaturi de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, urmata de Slujba Parastasului.

Dupa Sfanta Liturghie arhiereasca va avea loc lansarea de carte: „Constantin Brancoveanu, intre Casa Cartilor si Ievropa”, a domnului Academician Razvan Theodorescu.

De la orele 12.00 va avea loc Sfintirea pietrei de temelie a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul”, „Sfantul Dimitrie Basarabov” si „Sfantul Mucenic Emilian de la Durostorum”, a noii manastiri de la Varful lui Roman.

Anul acesta, la 15 august, se implinesc 298 de ani de la moartea muceniceasca, la Constantinopol, a Voievodului Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, impreuna cu fiii sai, Constantin, Stefan, Radu si Matei - si cu sfetnicul sau, vistiernicul Ianache Vacarescu. Biserica Ortodoxa Romana i-a canonizat pe Martirii Brancoveni, la 20 Iunie 1992, stabilindu-le ca zi de pomenire 16 August.

Sfintii Martiri Brancoveni, raman in constiinta neamului romanesc si a Europei crestine prin asumarea jertfei martirice in marturisirea lui Hristos Dumnezeu, dar si prin activitatea culturala pe care au desfasurat-o.

Sunt asteptati credinciosi si pelerini spre a da slava lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra lor si a familii lor, la mijlocirile si rugaciunile Maicii Domnului si a sfintilor ocrotitori.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 471

Voteaza:

Evenimente spiritual-culturale inchinate Sfintilor Martiri Brancoveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE