Examen de admitere la Facultatea de Teologie din Capitala

Primele rezultate ale Examenului de Bacalaureat vor fi afisate in centrele de examinare si pe site-ul Ministerului Educatiei marti, 9 iulie. Miercuri, 10 iulie, incepe perioada de inscrieri la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul” din Bucuresti. Ultima zi in care va puteti depune dosarele este 18 iulie.

”Sunt alocate Facultatii noastre de catre Consiliul de Administratie al Universitatii Bucuresti un numar de 277 locuri. Din acestea 150 de locuri bugetare revin specializarii Teologie Pastorala, celelalte 127 pentru cele trei specializari pe care le avem: Arta Sacra, Asistenta Sociala si Didactica. Comisia de Admitere a Facultatii a decis ca aceste 127 de locuri sa fie repartizate astfel tinand cont de experienta anilor trecuti in ceea ce priveste locurile ocupate, si anume: pentru Arta Sacra avem 47 de locuri bugetare, pentru Asistenta Sociala 45, iar pentru Teologie Didactica 35 de locuri. La acestea se pot adauga cate 10 locuri cu taxa la fiecare dintre specializari”, a precizat Pr. Prof. Dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Probele se vor tine in zilele de 19, 22 si 23 iulie. Fata de anii precedenti, aceasta etapa de admitere aduce si noutati.

”In data de 19 iulie se va desfasura o proba de evaluare a aptitudinilor socio-umane. Este prima oara cand se organizeaza o astfel de proba la Facultatea noastra in vederea caruia am apelat la profesori de psihologie de la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bucuresti. A doua proba se va desfasura luni 22 iulie si este o proba eliminatorie de dictie si aptitudini muzicale. Vor fi supusi la aceasta proba candidatii de la Teologie Pastorala care nu au absolvit Seminarul Teologic Liceal. Pe data de 23 iulie are loc a treia proba care consta intr-un text grila de Teologie Dogmatica la care vor fi supusi toti concurentii pentru Teologie Pastorala. Celelalte trei specializari au un concurs de dosare cu exceptia celor de la Arta Sacra unde se prevede in data de 22 iulie o proba eliminatorie de desen”, a mai declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

Mai multe informatii despre admitere, inclusiv despre actele necesare inscrierii, pot fi gasite si pe site-ul institutiei, www.ftoub.ro.

Sursa: basilica.ro

04 Iulie 2013

Vizualizari: 792

Voteaza:

Examen de admitere la Facultatea de Teologie din Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE