Examen de admitere, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

IPS Andrei i-a binecuvantat sambata, 1 iunie 2013, pe elevii participanti la examenul de admitere organizat de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. La competitie au participat 30 de elevi, care au trecut probele de aptitudini desfasurate vineri, in fata unei comisii de specialitate. Inainte de inceperea probei de examen, Mitropolitul Clujului le-a adresat tinerilor cateva indemuri cu privire la calea pe care acestia au ales-o: “Spun un cuvant pe care vi l-am spus si pe rand cand ati fost pentru binecuvantare: teologia e foarte frumoasa, daca insa suntem gata pentru jertfa, pentru daruire totala. Si povestea o stiti, dar vi-o reamintesc, e de la Sf. Vasile cel Mare.

La manastirea lui din Pont, mergea foarte frecvent un patrician, era indragostit de slujbe, de atmosfera si s-a hotarat sa se calugareasca. Si s-a calugarit, dar nu s-a regasit in starea de calugar. Si peste o vreme a mers Sf. Vasile din nou si l-a gasit suparat, si i-a zis: Boierule! si pe patrician l-ai pierdut si nici pe calugar nu l-ai gasit. Cand sunt o mie de posibilitati de a ne realiza si daca o alegem pe aceasta, sa o alegem in cunostinta de cauza si sa o facem cu tot sufletul.”

Examenul s-a desfasurat pe o perioada de doua ore, timp in care participantii au avut de explicat primele doua fericiri si de alcatuit un eseu despre crearea lumii, pornind de la textul din Cartea Facerii. Rezultatele concursului de admitere vor fi afisate in dupa-masa zilei de 3 iunie, iar concurentii vor putea depunde contestatii conform calendarului emis de Ministerul Educatiei.

Pentru anul 2013-2014 Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca pune la dispozitia elevilor o sectie de teologie cu 28 de locuri si doua sectii de filologie: una de romana si alta de engleza intensiv, cu aproximativ 28 de locuri fiecare.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

02 Iunie 2013

Vizualizari: 859

Voteaza:

Examen de admitere, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE