Examen de atestat la Seminarul Teologic din Galati

La data de 30 mai 2012, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galati s-a desfasurat examenul pentru certificarea competentelor profesionale nivelul III, ale tinerilor absolventi ai claselor a XII-a pastorala si patrimoniu.Programul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian in Capela Seminarului galatean, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, membri ai corpului profesoral, in prezenta tuturor elevilor seminaristi, la finalul careia au fost rostite rugaciuni de multumire si polihroniu.

Examenul a constat in sustinerea unei probe orale la disciplinele de specialitate ale profilului, respectiv tipic si muzica bisericeasca, omiletica si catehetica. Pe langa aceasta, in fata Comisiei teologice formata din profesori ai seminarului, au fost sustinute lucrarile redactate pe baza unui subiect teologic din Vechiul si Noul Testament sau Dogmatica.

Absolventii clasei a XII-a Patrimoniu au sustinut si o proba practica ce a constat in realizarea unei icoane si prezentarea ei din punct de vedere teologic si al tehnicii picturale.
La sfarsitul acestui an scolar au absolvit cursurile Seminarului Teologic un numar de 36 de elevi.

Sursa: edj.ro
 

.

31 Mai 2012

Vizualizari: 495

Voteaza:

Examen de atestat la Seminarul Teologic din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE