Examen de Capacitate preoteasca

Mitropolia Olteniei organizează Examenul de Capacitate preoţească, în perioada 1-2 martie 2016, la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova.

În conformitate cu prevederile art. 123, alin. 1 din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolia Olteniei organizează Examenul de Capacitate preoţească, în luna martie.

Examenul se va desfăşura, în conformitate cu Metodologia aprobată de Sfântul Sinod, în perioada 1-2 martie 2016, la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova (Str. Brestei, Nr. 24), conform următorului program:

Marţi, 1 martie 2016
09:00 - Examen scris la Dogmatică, Misiologie şi Administraţie parohială pentru toţi candidaţii;
14:00 - Examen oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică Bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor;

Miercuri, 2 martie 2016
09:00 - Examen oral la Teologie Liturgică, Omiletică, Catehetică şi Muzică bisericească pentru candidaţii din Arhiepiscopia Craiovei.

Condiţii de înscriere şi participare:
Pot participa absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Specializarea Teologie Pastorală, fii duhovniceşti ai Eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei, cu binecuvântarea chiriarhului locului.

Candidaţii pot fi căsătoriţi sau necăsătoriţi, iar în urma examenului promovat pot solicita, timp de un an de zile, un post vacant de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, ei trebuie să repete Examenul de capacitate preoțească.

Candidaţii care obţin o medie mai mare de 9.00 pot solicita timp de doi ani de zile un post vacant de preot. Dacă în această perioadă nu sunt numiţi într-un post de preot, ei trebuie să repete Examenul de capacitate preoțească.

Media generală de promovare a Examenului de Capacitate preoțească este minim 7.00, cu nici o notă parțială sub 6.00.

Dosarul va conține următoarele documente:
1. Cerere către Î.P.S. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pentru înscrierea la examen;
2. Binecuvântarea ierarhului din Eparhia al cărei fiu duhovnicesc este candidatul;
3. Recomandarea preotului duhovnic;
4. Copii ale documentelor de studii: Diploma de Licenţă şi Foaia matricolă;
5. Adeverinţă medicală;
6. Curriculum Vitae;
7. Cazier judiciar;
8. Dovadă de la Centrul Eparhial că nu are impedimente canonice la hirotonie.

Depunerea dosarelor se va face la Centrul Mitropolitan din Craiova, Biroul de învăţământ, Catehizare şi Activităţi cu tineretul, în perioada 15-26 februarie 2016, achitându-se totodată și suma de 200 lei pentru înscriere.

Pr. Nifon Dorin Iancu
Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro
 

29 Ianuarie 2016

Vizualizari: 226

Voteaza:

Examen de Capacitate preoteasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE