Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Alba Iuliei

Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu, va organiza maine, 17 aprilie, sesiunea de primavara a examenului de capacitate preoteasca.

Detalii despre examenul de capacitate preoteasca ne-a oferit Parintele Eugen Moldovan, consilier administrativ-bisericesc al centrului nostru eparhial: "Astazi, 16 aprilie, incepand cu orele 15,00 in Aula "Dumitru Staniloae” din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, de pe str. B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 13, se organizeaza prima etapa a examenului de capacitate preoteasca, ce consta dintr-un examen psihologic si cercetarea canonica a candidatilor. Cea de a doua etapa se va sustine miercuri 17 aprilie 2013, incepand cu orele 8,30 la Centrul eparhial in Aula "Sfantul Ierotei” si consta dintr-o proba scrisa si una orala, din subiecte de liturgica, pastoral-misionare si de administratie parohiala.



Pentru acest examen s-au inscris un numar de 14 absolventi ai Facultatilor de Teologie Ortodoxa, Sectia Teologie Pastorala, care doresc sa se titularizeze, prin concurs, pe unul dintre posturile clericale care vor fi vacante si este valabil un an de zile. Daca in acest timp, candidatii declarati admisi nu vor ocupa unul din posturile de preot paroh vacante, vor fi nevoiti sa se inscrie la un alt examen.”

Comisia de examinare va fi prezidata de catre Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (sapte), iar urmatoarea sesiune de examen va avea loc in toamna acestui an.

Sursa: reintregirea.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Aprilie 2013

Vizualizari: 892

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE