Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Bucurestilor

75 de absolventi ai cursurilor universitare teologice si 7 monahi din Arhiepiscopia Bucurestilor au sustinut miercuri, 16 martie, prima proba a examenului de capacitate preoteasca.

Concursul s-a desfasurat la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Capitala si a constat in evaluarea cunostintelor de specialitate.

Parintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a precizat ca subiectele au fost alcatuite tinandu-se cont de aspectele practice cu care se confrunta preotii in parohie dar si monahii in activitatea zilnica.

„Dupa ce au fost stabilite subiectele, un candidat dintre tinerii teologi si unul dintre monahi a extras un subiect dintre cele trei variante stabilite pentru fiecare categorie de candidati. Subiectele au fost intocmite tinandu-se cont de aspectele practice cu care se confrunta atat preotii in parohie cat si monahii in activitatea de zi cu zi. Examenul s-a incheiat la ora 13:00, iar membrii comisiei s-au intrunit pentru a corecta lucrarile scrise', a relatat pentru Radio TRINITAS, parintele arhimandrit Veniamin Goreanu .

Dupa cum a declarat pentru TRINITAS TV, Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, proba orala a examenului de capacitate preoteasca va avea loc joi, 17 martie.

Rezultatele finale ale examenului de capacitate preoteasca vor fi cunoscute in zilele urmatoare, dupa solutionarea contestatiilor si validarea rezultatelor de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

Cei care vor promova examenul vor primi un certificat pe care il vor depune la dosarul de candidatura pentru ocuparea posturilor clericale vacante din eparhie, a mai spus parintele arhimandrit Veniamin Goreanu.

Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza examenul de capacitate preoteasca de 2 ori pe an. Cea de-a doua sesiune din acest an va avea loc in luna septembrie.

Sursa: basilica.ro
 

17 Martie 2011

Vizualizari: 842

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE