Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Clujului

Absolventii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca vor sustine vineri, 21 septembrie, examenul de capacitate preoteasca. Colocviul va avea loc de la ora 8 30 si va presupune sustinerea unei probe orale si a unei probe scrise.Vor fi evaluate cunostiintele teologice generale ale fiecarui candidat, dar si aptitudinile de comunicare in ceea ce priveste cateheza si omilia.

Evaluarea va fi facuta de o comisie speciala din care fac parte profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj si Seminarul Teologic Ortodox, prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

La acest examen s-au inscris 15 candidati din Arhiepiscopia Clujului.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Eparhiei, parintele Bogdan Ivanov la aceasta sesiune vor participa si candidatii din Episcopia Salajului, deoarece nu exista posibilitatea de a fi examinaţi in cadrul Episcopiei. Aceasta evaluare a teologilor salajeni are loc la Cluj de mai bine de trei ani de zile, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Examenul de capacitate preoteasca este obligatoriu pentru toti cei care isi doresc sa isi depuna dosarul pentru una din parohiile scoase la concurs. Atestarea este valabila un an. In cazul in care candidatii nu ocupa o parohie in acest timp, trebuie sa dea din nou examenul.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

21 Septembrie 2012

Vizualizari: 460

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE