Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia

Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu, organizeaza sesiunea de toamna a examenului de capacitate preoteasca.

La acest examen se pot inscrie teologi, absolventi ai Facultatilor de Teologie Ortodoxa care doresc sa se titularizeze pe unul din posturile clericale vacante si este valabil un an de zile.

Examenul se va sustine in doua etape, dupa cum urmeaza: miercuri, 9 octombrie 2013 - ora 10.00- examenul psihologic ( Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia) si cercetarea canonica. Joi, 10 octombrie, de la ora 9.00 - examenul scris iar de la ora 10.45 - examenul oral.

Candidatii inscrisi la aceasta sesiune vor sustine cele doua probe in prezenta unei comisii, iar prin aceste probe le vor fi verificate cunostintele, competentele si deprinderile candidatilor legate de Omiletica si Catehetica, Drept canonic si administratie bisericeasca, Muzica bisericeasca si Ritual, candidatii avand de raspuns si la intrebari practice, legate de toate laturile activitatii misionar-pastorale a preotului.

Rezultatele Examenului de capacitate preoteasca vor fi afisate la avizierul de la Centrul eparhial. Candidatii care nu au promovat examenul de capacitate preoteasca se pot prezenta la un nou examen in sesiunea urmatoare, in aceleasi conditii. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (sapte).

Sursa: Radio Reintregirea

08 Octombrie 2013

Vizualizari: 222

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE