Examen de Capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Timisoarei

La sediul Centrului eparhial din Timisoara, Bvd. C.D.Loga nr. 7 a avut loc marti, 25 septembrie, sesiunea de toamna a Examenului de capacitate preoteasca organizat de Arhiepiscopia Timisoarei pentru licentiatii in Teologie Pastorala.Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului si in conformitate cu Metodologia pentru obtinerea gradelor profesionale si Regulamentul de numire si transferare a clerului , Centrul eparhial din Timisoara a organizat cea de-a doua sesiune a Examenului de capacitate preoteasca pentru licentiatii in Teologie Pastorala, care doresc sa ocupe una din parohiile vacante existente in Arhiepiscopia Timisoarei. Potrivit Metodologiei de obtinere a gradelor profesionale de catre personalul clerical, acest examen, ce se constituie in examen de titularizare pe post, se organizeaza de doua ori pe an, primavara si toamna.

Candidatii inscrisi la aceasta sesiune au avut de sustinut cele doua probe, scrisa si orala, ale examenului in prezenta unei comisii prezidate de Preasfintitul Paise Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. La proba scrisa, candidatii au avut de tratat subiecte de Administratie bisericeasca, Pastorala si Teologie Liturgica, iar in cadrul probei orale, au fost verificate cunostintele, competentele si deprinderile candidatilor legate de Omiletica si Catehetica, Drept canonic si administratie bisericeasca, Muzica bisericeasca si Ritual, candidatii avand de raspuns si la intrebari practice, legate de toate laturile activitatii misionar-pastorale a preotului.

„ La acest examen s-au prezentat 12 licentiati in Teologie Pastorala, care au sustinut probele scrise si orale la Centrul nostru eparhial in prezenta unei comisii prezidate de Preasfintitul Paise Lugojanul, Episcop- vicar eparhial, formata din preoti profesori de la Catedra de Teologie, din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, din orasul nostru. Materiile de examen sunt cele stabilite prin Metodologia de obtinere a gradelor profesionale de catre personalul clerical nr 1199/ 2008, stabilita de Sfantul Sinod. Examenul de capacitate preoteasca constituie un prilej potrivit de verificare a cunostintelor dobandite in Facultatea de Teologie, dar si de cercetare a vocatiei si devotiunii pentru misiunea pastoral- misionara a viitorilor slujitori ai Bisericii noastre drept-maritoare”, a declarat pr. Ionel Popescu, vicar administrativ al eparhiei.

Rezultatele Examenul de capacitate preoteasca vor fi afisate la avizierul de la Centrul eparhial in cursul zilei de 26 septembrie. Candidatii care nu au promovat examenul de capacitate preoteasca se pot prezenta la un nou examen in sesiunea urmatoare, in aceleasi conditii. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (sapte). Centrul eparhial elibereaza, la cerere, Certificatul de titularizare (capacitate preoteasca), in care se inscrie rezultatul obtinut. In baza notei obtinute, teologii se pot inscrie pentru ocuparea uneia din parohiile vacante existente in Arhiepiscopia Timisoarei.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

26 Septembrie 2012

Vizualizari: 503

Voteaza:

Examen de Capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE