Examen de capacitate preoteasca la Bucuresti

83 de teologi din Arhiepiscopia Bucurestilor care s-au inscris pentru sesiunea de primavara a examenului de capacitate preoteasca au sustinut astazi, la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul” din Capitala, proba scrisa. Cei care au promovat examenul scris au sustinut, dupa-amiaza, proba orala.

Comisia a fost prezidata de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

"Se incearca verificarea atat a aptitudinilor si a cunostintelor pe care le-au dobandit in cei patru ani de facultate, dar si a experientei de viata pe care au dobandit-o pana in acest moment. Mai intai, trebuie sa cunoasca bine legislatia bisericeasca si administrarea bunurilor biseicesti.

De asemenea, trebuie sa cunoasca foarte bine cadrul legal in care in care isi vor desfasura activitatea ca preoti. Totodata, trebuie sa cunoasca foarte bine si diferite domenii de activitate in care preotul este chemat sa raspunda prin responsabilitatea pe care o are ca presedinte al Consiliului parohial, al Adunarii parohiale si al Comitetului parohial in care functioneaza diferite servicii. Dupa finalizarea probei orale se vor face mediile, iar candidatii care vor obtine media peste 7:00 vor fi declarati admisi si vor putea sa ocupe posturi clericale vacante in Arhiepiscopia Bucurestilor prin concurs“, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier in cadrul Sectorului Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor.
    
Urmatoarea sesiune a examenului de capacitate preoteasca din Arhiepiscopia Bucurestilor va fi organizata in luna septembrie.

Sursa: basilica.ro

.

28 Martie 2013

Vizualizari: 547

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca la Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE