Examen de capacitate preoteasca la Buzau

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzau a fost organizata marti, 24 septembrie 2013, sesiunea de toamna a examenului de capacitate preoteasca pentru 14 fii duhovnicesti ai Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

Comisia de examinare, formata din consilieri eparhiali si profesori de Teologie, a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian, ierarhul locului.

„Acest examen nu trebuie evaluat doar din punctul de vedere al cunostintelor teoretice, de dogmatica, de istorie sau de la celelalte discipline teologice, ci mai ales al modului in care dumneavoastra gânditi cu privire la asumarea acestei misiuni deosebite, care presupune multa jertfa, mai ales in vremurile pe care le traim”, a spus Inaltpreasfintia Sa.

Candidatii au sustinut doua probe: una scrisa si alta orala. Examenul de capacitate preoteasca reprezinta, pentru orice absolvent de Teologie Pastorala, proba maturitatii in formarea ca viitor slujitor al Sfantului Altar.Urmatoarea sesiune de examinare va avea loc in primavara anului viitor.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

25 Septembrie 2013

Vizualizari: 287

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE