Examen de capacitate preoteasca in Episcopia Caransebesului

Episcopia Caransebesului anunta organizarea examenului de titularizare (capacitate) preoteasca pentru toti cei doritori sa ocupe un post clerical in cadrul eparhiei noastre.

In conformitate cu prevederile art. 120 din Statutul de organizare si functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, anuntam organizarea examenului de titularizare (capacitate) preoteasca pentru teologii licentiati in teologie ortodoxa care doresc ocuparea unui post clerical in Episcopia Caransebesului, in ziua de joi, 20 mai 2010.

Probele scrise (Dogmatica si Morala; I.B.U. si I.B.O.R.) vor avea loc intre orele 9-12 in incinta Facultatii de Teologie din Caransebes, iar probele orale (Exegeza Noului Testament, Predica, Cateheza, Liturgica, Tipic, Cantare si Legislatie) vor avea loc incepand cu orele 14.00 in incinta Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebes. Subiectele de examinare se gasesc la Centrul Eparhial si la Oficiile protopopesti.

Cei doritori pot depune dosarul de inscriere la examen la Centrul Eparhial, Serviciul Administrativ-Bisericesc, pana vineri, 7 mai 2010. Dosarul va cuprinde: cerere de inscriere la examen, un Curriculum Vitae, fotocopii nelegalizate dupa: diploma de bacalaureat, atestatul profesional (dupa caz), diploma de licenta (sau adeverinta eliberata de Secretariatul Facultatii cu media anilor de studii si a examenului de licenta), diploma de master (dupa caz), foaia matricola si carte de identitate.

Amintim ca media examenului de titularizare (capacitate) preoteasca este luata in considerare la concursul de dosare pentru numirea intr-o parohie a debutantilor.

Valabilitatea acestui examen de titularizare, ca si a celor precedente, este de un an.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

19 Aprilie 2010

Vizualizari: 487

Voteaza:

Examen de capacitate preoteasca in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE